Dış Ticaret Duyuruları

24.04.2019 - Ürdün Tanıtım Toplantısı

03 Mayıs 2019 Cuma günü saat 14.00’de (Kayıt: 13.30) Odamız Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mahmut ÖZGENER, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Genel Başkanı Sayın Sabuhi ATTAR ve Ürdün Haşimi Krallığı Ankara Büyükelçisi Sayın İsmail RİFAİE’nin katılımı ile “Ürdün Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirilecektir.

24.04.2019 - Rusya Federasyonu Adıgey Cumhuriyeti Başkanı’nın Katılımıyla İş Forumu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan gelen e-postada;

• İki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye-Rusya İş Konseyi’nin, ilişkileri çeşitlendirmek ve canlı tutmak, Rusya’da iş yapmak isteyen Türk firmalarına ilk kaynaktan bilgi sağlamak amacıyla Rusya Federasyonu’nun (RF) çeşitli bölgelerinden gelen heyetler ile tanıtım toplantıları ve ikili görüşmeler organizasyonu çalışmalarına devam etmekte olduğu,
  • Bu kez Rusya’nın Güney Kafkasya Bölgesinde yer alan, tarım ve yer altı kaynakları zenginliğiyle öne çıkan, Krasnodar’a 130 km mesafede konumlanması sebebiyle bölge için stratejik olan kara ve demir yollarının kesiştiği Adıgey Cumhuriyeti’nden Türkiye’yi ziyaret ederek Ankara, Düzce ve İstanbul’da resmi temaslarda bulunacak Sayın Başkan Murat Kumpilov ve kendisine eşlik edecek yetkililer ve özel sektör temsilcileri ile 26 Nisan 2019, Cuma günü 14.30-18.00 saatleri arasında River Plaza’da “Türkiye-Adıgey İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri” gerçekleştirileceği,

22.04.2019 - Kuveyt/Ticari Marka Tescilinde Ülke İsimlerinin Kullanılması Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız yazıda, ilgide Ticaret Bakanlığı'nın 16.04.2019 tarihli ve 86633424-724.01.01 sayılı yazısında, bir örneği ekte yer alan Kuveyt Dışişleri Bakanlığı'nın sirküler Notası'nda ilgili mevzuat çerçevesinde, ticari markaların tescil başvurularında ülke veya bölge adlarının kullanılabilmesi için ilgili ülkenin Büyükelçiliğinden onay alınması gerektiğinin bildirildiği belirtilmektedir.

19.04.2019 - Irak Yaptırımlar Listesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız bir yazıda; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1518 (2003) sayılı kararı uyarınca faaliyet gösteren Irak Yaptırımlar Komitesi’nin 8 Ocak 2019 tarihli bildiriminde özetle, 1483 (2003) sayılı BMGK kararının 19. ve 23. Paragrafları çerçevesinde malvarlıkları dondurulan şahıslar ve kuruluşlar listesinden aşağıda kayıtlı kuruluşların çıkarıldığı bildirilmektedir.

17.04.2019 - İslam Yatırım Sigortası ve İhracat Kredisi Şirketi’nin Sunumu Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda; İslam Kalkınma Grubu’na bağlı İslam Yatırım Sigortası ve İhracat Kredisi Şirketi ve şirketin sağladığı Yabancı Yatırım (Politik Risk) Sigortası hakkında sunum ve bilgi notlarına www.tobb.org.tr adresinde “Hizmetler” başlığı altında “Uluslararası İş İmkanları/Diğer Duyurular” bölümünden ulaşılabileceği bilgisi iletilmiştir.

16.04.2019 - Türkiye-Almanya Ticaret Çalışma Grubu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız yazıda, Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) I. Dönem Toplantısının 25 Ekim 2018 tarihinde Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan ve Almanya Ekonomik İşler ve Enerji Bakanı Sn. Peter Altmaier’in eşbaşkanlıklarında Ankara’da gerçekleştirildiği belirtilmiştir.

15.04.2019 - Yeni Türk Ticaret Merkezleri’nin Kurulması Duyurusu

TOBB’dan aldığımız 12.04.2019 tarihli yazıda Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2010/6) çerçevesinde Türk Ticaret Merkezleri (TTM); yurtdışında kuruluş ve işleyişine ilişkin usul ve esasları Ticaret Bakanlığınca belirlenen işletici şirket tarafından yurt dışında açılan, kullanıcı şirketlerin Türkiye’de üretilen ürünlerinin tanıtım/pazarlanmasında etkinlik sağlanması amacıyla iş geliştirme ve danışmanlık merkezleri ile birlikte mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran merkezler tanımlanmaktadır.

09.04.2019 - Estonya Girişimcilik ve Bilgi İletişim Teknolojileri (ICT) Heyeti Ziyareti ve Latitude 59 Katılımı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından Odamız gönderilen e-postada;

DEİK/Türkiye – Estonya İş Konseyi ve Enterprise Estonia iş birliğiyle 16-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında Tallinn/Estonya’ya bir girişimcilik ve bilgi iletişim teknolojileri(ICT) heyeti ziyareti gerçekleştirileceği, program çerçevesinde Estonya’nın en önemli girişimcilik ve ICT etkinliği olan Latitude59’a indirimli katılım imkânı sağlanacağı belirtilmiştir.

08.04.2019 - Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin Duyurusu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen 05.04.2019 tarih 34221550-724.01.03-3768 sayılı yazıda Ticaret Bakanlığının 03.04.2019 tarihli ve 68460249-951.01.04 sayılı yazısında; Suudi Arabistan Büyükelçiliğinden alınan bir notaya atfen, Büyükelçiliğin Ticaret Ataşeliğine bazı Türk şirketleri tarafından Suudi Arabistan Krallığı İç İşleri Bakanlığınca açıldığı ileri sürülen bazı ihalelerle ilgili bilgi edinme taleplerinin iletilmesi üzerine yapılan araştırmada, kimliği belirsiz bazı kişi veya mercilerin, Suudi Arabistan Krallığı İç İşleri Bakanlığının sahte imza ve mührünü kullanmak suretiyle Türk şirketlerini dolandırmaya teşebbüs ettiğinin anlaşıldığının belirtildiği iletilmiş olup, bahse konu sahte imza ve mühürleri içeren evraklar ekte yer almaktadır.

03.04.2019 - Cezayir Pazarına Giriş Hakkında

TOBB’dan aldığımız yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen, Cezayir hükumetinin uygulamakta olduğu ilave gümrük vergilerinin yüksekliğine ilişkin olarak, Ticaret Bakanlığı tarafından Cezayir ile ihracatçılarımızın Pazar payının korunması ve artırılması için Cezayir makamları ile görüşmelerin gerçekleştirildiği ifade edilmiştir.