Dış Ticaret Duyuruları

20.06.2019 - Tanzanya Yatırım Forumu

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, 27-28 Haziran 2019 tarihlerinde, başkent Dodoma’da, potansiyel yatırımcılar için Dodoma bölgesindeki yatırım imkânlarıyla  ekonomik ve ticari fırsatları tanıtmak amaçlı  “Dodoma, Tanzanya’da Gelişen Ekonomik Yatırım Alanı, Refahınız Için Yatırım Yapın” adı altında bir yatırım forumu yapılacağını bildirmiştir. Foruma tüm Türk yatırımcılar davet edilmektedir.

11.06.2019 - Venezuela Turizm İş Forumu

DEİK’ten ( Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ) iletilen e-postada, T.C. Ticaret Bakanlığımız tarafından iletilen yazıya istinaden; turizm iş birliği ve yatırım fırsatları açısından cazip bir ülke konumunda olan Venezuela’nın başkenti Karakas’ta 26-28 Haziran 2019 tarihlerinde “Venezuela Turizm İş Forumu” düzenleneceği ifade edilmektedir.

30.05.2019 - İran İle Taraf Olan Kurum ve Kuruluşların Menşe Şahadetnamesi Hakkında

TOBB tarafından Dışişleri Bakanlığı Menşe Şahadetnamesi Sorgulamasına ilişkin;

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden alınan bir Nota’da; İran Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası’ndan alınan bilgiye göre ticari konularda İran ile taraf olan kurum kuruluşların Menşe Şahadetnamesine ilişkin bilgi talebi ve sorgulamalarını İngilizce dilindeki http://chambertrust.ir/co elektronik sistemi üzerinden yapabilecekleri belirtilmiştir.