2017 Yılı Oda Hesapları 2017 Hizmet Ücretleri Tarifesi Meslek Grupları ve Faaliyet Kodları (NACE) Stratejik Plan

Dış Ticaret Duyuruları

24.05.2017 - İran (Tahran-Tebriz) Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin  (TİM) 22.05.2017 tarih ve 1513 sayılı yazısında TİM organizasyonu ile 15-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik ticaret heyeti düzenleneceği, başkent Tahran ve Tebriz şehirlerini kapsayacak söz konusu organizasyonda iş gezilerinin yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan nitelikli iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir.

24.05.2017 - Moldova’da Gerçekleştirilecek Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Forumu Hakkında

TOBB’dan iletilen 22.05.2017 tarih ve 8378 yazıda, 7 Haziran 2017 tarihinde Moldova’nın Balti şehrinde, Moldova Belediye Meclisi, Avrupa İşletmeler Ağı ve diğer uluslararası paydaşların destekleriyle “Yatırım ve İşbirliği Fırsatları” başlıklı bir Uluslararası Yatırım Forumunun düzenleneceği bildirilmektedir. Söz konusu Foruma tarım, gıda, tekstil, bilişim ve iletişim teknolojileri, otomobil, inşaat ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteren 100’den fazla yerli ve yabancı firmanın katılımının öngörüldüğü bildirilmektedir.

20.04.2017 - Katar’a Hayvansal Ürün Ve Kümes Hayvanı Ürünleri İhracatı

Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına istinaden TOBB’dan alınan 18.04.2017 tarih ve 6457 sayılı yazıda, 1 Mart 2017 tarihinden itibaren Katar’a hayvansal ürün ve kümes hayvanı ihracatı yapan firmaların ekte bir örneği sunulan “İthalat İzin Belgesi”ni ibraz etmelerinin gerektiği, bu belgenin Katar ve Belediye ve Çevre Bakanlığı tarafından ısıl işlem görmemiş hayvansal ürünlerin ithalatı için düzenlendiği ve amacının Katar’ın ithal ettiği ürünlerin salgın hastalık taşımadığına ilişkin tespitin önceden yapılması olduğu bildirilmektedir.

20.04.2017 - Cezayir Ticaret Bakanlığı’ndan Yapılan Bir Açıklamaya İstinaden Duyuru

TOBB’dan gelen 14.04.2017 tarih ve 6330 sayılı yazıda, Cezayir Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, adı geçen ülkede 2015 yılında ilk defa dış ticaret açığı verildiği, bu nedenle, 2016 yılında otomobil, inşaat demiri ve çimento ithalatında kota uygulamasının başlatıldığına değinilerek, Cezayir Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamaya istinaden, 2017 yılında ekli listede kayıtlı 21 sanayi ve tarımsal ürünün ithalatı ile ilgili olarak ithalatçı firmalar için lisans alınması koşulunun ilan edildiği bildirilmektedir.

30.03.2017 - Suudi Arabistan’a Et İhracatına İlişkin Mekanizmalar

Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına istinaden TOBB’dan alınan 29.03.2017 tarih ve 5285 sayılı yazıda, Suudi Arabistan’ın ithal ettiği kırmızı büyükbaş ve beyaz etlere uygulanan geçici yasak mekanizmaları ile söz konusu yasakları kaldırma mekanizmalarına;

06.03.2017 - Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Sevk Öncesi İnceleme

Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına istinaden TOBB’dan alınan 03.03.2017 tarih ve 412 sayılı yazıda, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) Sevk Öncesi İnceleme (SÖİ) uygulaması kapsamında denetleme yapan şirketlerin sözleşmelerinin yenilenmediği vurgulanarak, Türkiye’den Kuzey Irak’a gerçekleştirilen ihracatta SÖİ’nin yürürlükten kaldırıldığı, ancak Merkezi Irak’a yönelik SÖİ uygulamasının devam ettiği belirtilmektedir.

01.02.2017 - St. Petersburg 2017 Uluslararası Ekonomik Forumu Hakkında

Sayın Üyemiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 31.01.2017 tarihli e-postada Birliğe Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilciliği tarafından gönderilen bir yazı paylaşılmaktadır.

01.02.2017 - Ukrayna Çimento Fabrikası İçin Yatırım Ortaklığı Teklifi Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 31.01.2017 tarihli e-postada Birliğe Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nden gönderilen bir ileti paylaşılmaktadır. İletide,   OL CEM LLC isimli Ukrayna Firmasının, kurmayı planladığı iki adet çimento fabrikası için Türk şirket ortağı / ortak yatırımcı bulmak istediği belirtilmektedir.

01.02.2017 - Vladivostok 2017 Doğu Ekonomik Forumu Hakkında

25.11.2016 - Sri Lanka Yatırım ve İş İmkanları Özel Toplantısı

Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği’nden aldığımız yazıda, 30 Mayıs – 1 Haziran 2017 tarihleri arasındaki Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da düzenlenecek olan “Sri Lanka Yatırım ve İş İmkanları Özel Toplantısı” hakkında bilgi yer almaktadır.