2018 Yılı Oda Hesapları 2018 Hizmet Ücretleri Tarifesi Meslek Grupları ve Faaliyet Kodları (NACE) Stratejik Plan

Dış Ticaret Duyuruları

17.10.2018 - Emil Lux Firması ile Alım Günleri Ön Değerlendirme Başvurusu

Merkezi Almanya'da bulunan Emil Lux GmbH Co. KG firması, ürün çeşitliliğini arttırmak için Türkiye'den ürün almak istemektedir.  İzmir’den çeşitli ürünleri tedarik edebilmesi için Odamızda “Alım Günleri-Buying Days” düzenlenmesi talebinde bulunmuştur.

11.10.2018 - Ukrayna Rehabilitasyon ve Sağlık Kompleksi Yatırım Projesi

TOBB’dan alınan 10.10.2018 tarihli e-postada Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nden alınan ve bir örneği ekte sunulan belgede, “Pokrovska Dolina” adlı inşaat ve yapı kooperatifinin rehabilitasyon ve sağlık kompleksi yapım projesi için yatırımcı aradığı bildirilmektedir.

03.10.2018 - E-Ekvador

Ekvador Büyükelçiliği Ticaret Ofisi’den alınan e-postada, Ekvador hükümetinin uluslararası ticareti geliştirmek üzere hayata geçirdiği, Ekvador'un çeşitli ihraç ürünlerin ihracatçılarıyla doğrudan ve çevrimiçi(on-line) işlerin gerçekleştirilmesini kolaylaştırmak ve tanıtmak için başlattığı E-Ekvador programı hakkında bilgi paylaşılmaktadır.

25.09.2018 - İtalya Tanıtım Etkinliği Sunumları

21.09.2018 tarihinde Odamızda yapılan İtalya Tanıtım toplantısında gerçekleştirilen sunumları bilgilerinize sunarız.

24.09.2018 - İran Ekonomisine İlişkin Rapor

Tahran Ticaret Müşavirliğinin yazısına istinaden TOBB’dan alınan 21.09.2018 tarihli e-postada İran’a yönelik yaptırımların İran ekonomisi ile Avrupa Birliği’nin İran ile ticaret ve yatırımına etkilerinin analiz edildiği “The Vienna Institute for International Economic Studies” tarafından hazırlanan rapor (The Iranian Economy: Challenges and Opportunities) T.C. Ticaret Bakanlığı, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden alınmakla aşağıdaki linkte sunulmaktadır.

09.07.2018 - Sourcing Kaohsiung 2018

Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul ofisinin 8 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirileceği Tayvanlı ve Türk işadamlarını tanıştırmak amaçlı organizasyonun duyurusu aşağıdaki sunulmaktadır.

09.07.2018 - West Asia Business Day 2018

Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul ofisinin West Asia Business Day 2018 organizasyonun duyurusu aşağıda sunulmaktadır.

09.07.2018 - FUTURALLIA TUNISIA 2018 İş Forumu

TOBB’dan aldığımız 05.07.2018 tarih ve 10313 sayılı yazıda, Dışişleri Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen, Fransa, Belçika, Romanya, Polonya, Kanada, ABD ve Katar gibi ülkelerde gerçekleştirilen FUTURALLIA İş Forumu’nun, “FUTURALLIA TUNISIA 2018” adıyla bu yıl 14-16 Kasım 2018 tarihleri arasında, Tunus’un başkenti Tunus’ta Laico Otel’de düzenleneceği belirtilmiştir.

22.01.2018 - ABD Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi Duyurusu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’dan  aldığımız 16.01.2018 tarih ve 0412/999 sayılı yazıya istinaden; ABD Kongresi yetkisinde olan ABD Genelleştirilmiş Tercihler Sistemine(GTS) ilişkin yasanın 31 Aralık 2017 tarihinde sone ermesi nedeniyle konu hakkında yeniden yasal düzenleme yapılması gerektiği belirtilmiştir. Yazıda devamda, GTS yetkisinin bahsi geçen Kongre tarafından geriye dönük olarak çıkartıldığı ve GTS kapsamında tanınan tavizlerin geçmişe teşmil ettiği açıklanmış olup,GTS’in uygulanmadığı dönemde ödenmek zorunda kalınan gümrük vergilerinin iade edilebildiği kaydedilmiştir.

29.11.2017 - ABD'nin İran'a Yönelik Yeni Yaptırımları

TOBB tarafından Odamıza gönderilen 23.11.2017 tarihli ve 18128 sayılı yazıda ABD tarafından İran’a uygulanan yaptırımlar konusunda TOBB tarafından muhtelif bilgilendirmelerin tüm Oda ve Borsalara bildirildiği iletilmiştir.