2018 Yılı Oda Hesapları 2018 Hizmet Ücretleri Tarifesi Meslek Grupları ve Faaliyet Kodları (NACE) Stratejik Plan

Dış Ticaret Duyuruları

17.08.2018 - Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti (Almanya) Tanıtım Toplantısı

Odamız ile NRW.INVEST - Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı işbirliğinde 12 Eylül 2018, Çarşamba günü saat: 09.30-13.30 arasında Odamız Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatlar konusunda bir semineri düzenlenecektir. Yurtdışından konusunda uzman konukların katılacağı bilgilendirme seminerinde bir pazar ve ticaret bölgesi olarak Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti tanıtılarak, burada gerçekleştirilecek bir yapılanmanın firmalara sağlayacağı stratejik avantajlar üzerinde durulacaktır.

17.08.2018 - 24. Türkiye – Japonya İş Konseyi Ortak Toplantısı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’den alınan yazıda DEİK/Türkiye-Japonya İş Konseyi ve İş Konseyi Karşı Kanat Kuruluşu KEIDANREN (Japonya İş Federasyonu) iş birliğinde 19 Eylül 2018 tarihinde Four Seasons Bosphorus Hotel’de “24. Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantısı” düzenleneceği belirtilmektedir.

16.08.2018 - Türkiye - Romanya Kamu-Özel Sektör Ortaklığı (PPP) Semineri ve Networking Toplantısı

DEİK tarafından Odamıza iletilen duyuruda, DEİK/Türkiye-Romanya İş Konseyi, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası (CCIR) ve Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD) işbirliğiyle Bükreş’te 6 Eylül 2018 tarihinde “Türkiye-Romanya Kamu-Özel Sektör Ortkalığı (PPP) Semineri ve Networking Toplantısı”  gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

13.08.2018 - Belçika'ya İnovasyon ve Girişimcilik Heyeti Ziyareti ve Supernova Teknoloji Zirvesi'ne Katılım

DEİK tarafından Odamıza iletilen 10.08.2018 tarihli e-posta mesajında, Türkiye-Belçika İş Konseyi ve Flaman Yatırım ve Ticaret Ajansı (FIT) iş birliğiyle 26-28 Eylül 2018 tarihleri arasında Belçika’nın Brüksel ve Antwerp şehirlerine, Avrupa’nın en büyük teknoloji zirvelerinden biri olan SUPERNOVA kapsamında inovasyon ve girişimcilik heyet ziyareti düzenleneceği bildirilmiştir. Heyet ziyareti kapsamında, SuperNova etkinliğinin yanı sıra, dijitalleşme ve inovasyon alanında önemli yer edinmiş çeşitli kurumlar ile temaslar ve saha ziyaretleri gerçekleştirilecek olup, bu alanda faaliyet gösteren firmalar ile görüşme imkânı olacaktır.

10.08.2018 - DEİK, Rusya Federasyonu / Penza Valisinin Katılımıyla Bölge Tanıtım Toplantısı

DEİK’in organizasyonunda gerçekleştirilecek olan tanıtım toplantısının ayrıntıları aşağıda sunulmaktadır.

İki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye-Rusya İş Konseyi, iki taraflı ilişkileri canlı tutmak, Rusya’da iş yapmak isteyen Türk firmalarına ilk kaynaktan bilgi sağlamak amacıyla Rusya Federasyonu’nun (RF) çeşitli bölgelerinden gelen heyetler ile tanıtım toplantıları ve ikili görüşmeler organizasyonu çalışmalarına  devam etmektedir.

09.08.2018 - Türkiye-Çekya Gıda Sektöründe İş Fırsatları

TOBB tarafından Odamıza iletilen 07.08.2018 tarihli 11989 sayılı yazıda, 6 Eylül 2018 tarihinde, TOBB evsahipliğinde ve Çekya Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde, İstanbul CNR Expo Fuar Alanı’nda “Türkiye-Çekya: Gıda Sektöründe İş Fırsatları” konulu bir toplantı gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

09.08.2018 - İtalyan Ticaret Odası Derneği Temmuz 2018 Bülteni

İtalya ile Türkiye pazarındaki ticari ilişkilerini artırmaya çalışan İtalyan ve Türk ticari şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veren İtalyan Ticaret Odası Derneği, İtalya ile ilgili ekonomik veriler, iş olanakları, İtalya’daki yakın tarihli fuarlar, haberler vb. bilgileri duyurmak amacıyla aylık bültenler hazırlamaktadır. Derneğin yayınladığı Temmuz 2018 Bülteni için tıklayınız

08.08.2018 - Guyana Kooperatif Cumhuriyeti Enmore Şeker Fabrikasının Özelleştirilmesi

TOBB’dan alınan 07.08.2018 tarihli e-postada, Guyana Kooperatif Cumhuriyeti’nin Brüksel Büyükelçiliği’nden alınan ve Guyana Hükümetinin bir devlet işletmesi olan Enmore Şeker Fabrikasının 25 yıl süreyle “İşletme Hakkının Verilmesi” suretiyle özelleştirileceğine dair bilgi paylaşılmaktadır. Duyurunun bir örneği ekte sunulmaktadır.

07.08.2018 - Gürcistan Business Sustainability- A Key Business Value of the 21st Century Forumu

TOBB’dan alınan 03.08.2018 tarih ve 11915 sayılı yazıda, Gürcistan İş Kadınları Derneği tarafından 5-6 Ekim 2018 tarihleri arasında, Tiflis Biltmore Otel’de, “Business Sustainability- A Key Business Value of the 21st Century” konulu Küresel Ticaret ve Yatırım Forumunun düzenlenmesinin planlandığı belirtilmektedir.

07.08.2018 - Filipinler Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 06.08.2018 tarih ve 03026 sayılı yazısında TİM organizasyonu ile 2 – 4 Ekim 2018 tarihleri arasında Filipinler’in Manila şehrine yönelik bir ticaret heyeti düzenleneceği belirtilmektedir. Söz konusu organizasyonda her iki ülke girişimcilerini buluşturan iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği aktarılmaktadır.