2017 Yılı Oda Hesapları 2017 Hizmet Ücretleri Tarifesi Meslek Grupları ve Faaliyet Kodları (NACE) Stratejik Plan

Dış Ticaret Duyuruları

21.11.2017 - Fildişi Sahilleri İş Fırsatları ve Turizm Günleri

TOBB’dan alınan 21.11.2017 tarih ve 17972 sayılı yazıda, Fildişi Sahili Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından, 15-16 Aralık 2017 tarihlerinde, Büyükelçilikte, “Fildişi Sahilleri’ni tanımak: İş Fırsatları ve Turizm” temasıyla, “Fildişi Sahilleri Keşfedilmesi Günleri” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirileceği bilgisi paylaşılmaktadır.

20.11.2017 - İsrail İle İşbirliği Fırsatlarının Paylaşılması

İsrail Ticaret Odaları Federasyonu, İsrail ile iş yapmak isteyen üyelerimizin tekliflerinin, federasyona ait online iş fırsatları sisteminde ücretsiz olarak yayınlanması, yanısıra web siteleri ve e-bültenler aracılığıyla üyeleriyle paylaşılmasını teklif etmektedir.

15.11.2017 - Ruanda, Kigali, Sanayici-İhracatçı İş İnsanları Heyeti Hakkında

T.C. Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığımız e-postada, 27-30 Kasım 2017 tarihleri arasında, T.C. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin başkanlığında, Ruanda’nın başkenti Kigali’ye yönelik “Sanayici İhracatçı İş İnsanları Heyeti” nin gerçekleştirileceğinin öngörüldüğü belirtilmiştir.

15.11.2017 - ABD'nin İran'a Yönelik Yeni Yaptırımları

TOBB tarafından Odamıza iletilen 10.11.2017 tarihli 17402 sayılı yazıda, ABD Hazine Bakanlığı tarafından 13 Ekim 2017 tarihinde yapılan açıklama konusunda üyelerimizin bilgilendirilmesi rica edilmiştir.

14.11.2017 - Nijerya’daki Yatırım Teşvikleri Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız, 09.11.2017 tarih ve 17378 sayılı yazıda, Nijerya Yatırım Promosyon Komisyonu (NIPC) ve Federal Gelir İdaresi Hizmetleri’nin (FIRS), 31 Ekim 2017 tarihinde yayımladığı, “Nijerya’da Yatırım Teşvikleri Özeti” belgesinde ülkedeki teşviklerin belirtildiği üzerinde durulmuştur.

13.11.2017 - Suudi Arabistan Pazara Giriş Uygulamaları

TOBB’dan alınan 10.11.2017 tarih ve 17406 sayılı yazıda Riyad Ticaret Müşavirliğimiz tarafından hazırlanan ve Suudi Arabistan Standartlar Kurumu’nca (SASO) belirlenen plastik ürünlerin Suudi Arabistan pazarına giriş sürecini içeren raporun T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın internet sitesinde (www.ekonomi.gov.tr ) “Ülkeler / Suudi Arabistan /Ticaret Temsilciliklerimiz / Duyurular” bölümünde yayımlandığı bildirilmektedir.

08.11.2017 - Filistin Cenin Serbest Sanayi Bölgesi Alt Yapı İhale Duyurusu

TOBB’dan aldığımız 08.11.2017 tarih ve 17219 sayılı yazıda Filistin Bayındırlık İşleri ve İskân Bakanlığı Merkezi İhale Kurumu tarafından, Cenin Serbest Sanayi Bölgesi Alt Yapı İhale duyurusunun yayınlandığı bildirilmektedir.

03.11.2017 - Ekvator’da Açıklanan Ekonomik Tedbirler Hakkında Duyuru

TOBB’dan alınan 01.11.2017 tarih ve 16778 sayılı yazıda, Kito Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıya atfen, Ekvator’da Devlet Başkanı Lenin Moreno tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklanan ekonomik tedbirlere değinilmektedir. Alınan tedbirler arasında, yıllık kazancı 300 bin doların altında olan firmalardan kurumlar vergisi alınmaması, önümüzdeki 12 ayda yapılacak sermaye yatırımları için kurumlar vergisinde 5 yıla kadar vergi muafiyeti, kurumlar vergisinin %3 artırılarak %25’e çıkarılmasının yer aldığı, ancak anılan ekonomik tedbirler paketinin henüz taslak aşamasında olduğunun basında yer aldığı bildirilmektedir.

26.10.2017 - Burundi’deki Yatırım Projeleri Duyurusu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan aldığımız 26.10.2017 tarihli e-mailde, Burundi’de gündemde olan tarımsal projelere ve Burundi Hükümetinin büyük ölçekli projelerine ilişkin bilgilerin, T.C. Ekonomi Bakanlığı, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden alınmakla olduğu bildirilmiştir. Söz konusu bilgiler ekte sunulmaktadır.

26.10.2017 - Invest Ecuador Bilgi Platformu

TOBB’dan alınan 26.10.2017 tarihli e-postada, T.C. Kito Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nden alınan yazıda, Ekvator’un tüm stratejik sektörlerine yönelik yatırım projelerine kolay erişim sağlayan Invest Ecuador bilgi platformuna ilişkin bilgi paylaşılmaktadır.