2018 Yılı Oda Hesapları 2018 Hizmet Ücretleri Tarifesi Meslek Grupları ve Faaliyet Kodları (NACE) Stratejik Plan

Dış Ticaret Duyuruları

22.06.2018 - Moskova Uluslararası Siber Güvenlik Kongresi Hakkında Duyuru

TOBB’dan alınan 21.06.2018 tarihli e-postada Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilciliği’nden alınan ve ekte örneği bulunan yazıya istinaden Uluslararası Siber Güvenlik Kongresinin 5-6 Temmuz 2018 tarihlerinde Moskova Şehrinde yapılacağı bildirilmektedir.

22.06.2018 - Cezayir İthalat Yasağı

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın 06.06.2018 tarihli ve 54304773 – 724.01.04 – E.60338 sayılı yazısına istinaden TOBB’dan alınan yazıda, Afrika kıtasındaki önemli ticaret partnerlerimizden olan Cezayir’de son yıllarda ortaya çıkan ekonomik sorunlara karşı adı geçen ülke makamları tarafından alınan bir dizi önlem neticesinde 10’lu GTIP bazında 851 adet ürünün Cezayir’e ithalatına yasak getirildiği belirtilmiştir.

21.06.2018 - Nijerya Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın yazısında T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, TİM organizasyonu ve THY işbirliği ile 31 Temmuz – 2 Ağustos 2018 tarihleri arasında Nijerya Federal Cumhuriyeti’ne yönelik bir ticaret heyeti düzenleneceği belirtilmiştir. Söz konusu organizasyonda Türkiye-Nijerya iş forumunun yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan ikili firma görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü aktarılmıştır.

20.06.2018 - Tanzanya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Oluşabilecek Dolandırıcılık Uyarısı

TOBB’dan alınan 18.06.2018 tarihli e-postada, kârlı bakır/altın ticareti yapmak için Tanzanya’ya gelen T.C. vatandaşlarının gerek Tanzanya ve gerekse de Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu kişiler tarafından dolandırılmamaları amacıyla, T.C. Darüsselam Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğimizin hazırladığı uyarı yazısı paylaşılmıştır.

20.06.2018 - İsrail Haziran Ayı İş Teklifleri

İsrail Ticaret Odaları Federasyonu’ndan gönderilen Haziran Ayı İş Teklifleri ekte yer almaktadır.

18.06.2018 - Karadağ İhale Duyurusu

TOBB tarafından Odamıza iletilen e-postada, Karadağ Ekonomi Bakanlığı’nın, Ulcinj Belediyesi "Briska Gora" bölgesinde devlet mülkiyetindeki arazinin uzun süreli kiralanması ve bir güneş enerjisi santrali inşaatı yapılması için düzenlediği ihaleye ilişkin duyurunun bir örneği ve Türkçe hazırlanan ihale künyesi için gönderilmiştir. İhale ayrıntısı için tıklayınız

14.06.2018 - Kamerun (Douala) Ticaret Heyeti Duyurusu

TİM’den aldığımız 12.06.2018 tarih ve 1449-02587 sayılı yazıda, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu,  TİM organizasyonu ve THY işbirliği ile 13 – 16 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kamerun'a yönelik bir Ticaret Heyeti düzenleneceği, Douala'yı kapsayacak söz konusu organizasyonda Türkiye-Kamerun iş forumunun yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan ikili firma görüşmelerinin (B2B) gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü bildirilmiştir.

12.06.2018 - Türkmenistan'ın Lebap Vilayetinin Türkmenabat Şehri İhale Duyurusu

TOBB’dan alınan 04.07.2018 tarihli e-postada, Türkmenistan'ın Lebap Vilayetinin Türkmenabat şehrindeki kimya fabrikasında yoğunlaştırılmış fosforlu gübre üretim tesisi inşası, kullanıma hazır hale getirilerek teslimi amacıyla bir ihale açıldığı bildirilmektedir.

12.06.2018 - Çin Halk Cumhuriyeti Kefil Kuruluş

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği’nin (IRU) 15.05.2018 tarihli yazısına istinaden TOBB’dan alınan 06.06.2018 tarihli ve 8704 sayılı yazıda Çin Halk Cumhuriyeti’nde 18.05.2018 tarihi itibariyle TIR Sisteminde Kefil ve Garantör Kuruluş olarak Çin Karayolu Taşımacılığı Derneği’nin (CRTA) TIR karne işlemleri için yetkilendirildiği ve Çin Halk Cumhuriyeti’nde TIR sistemi kefalet limitinin 100.000 Euro olduğu belirtilmektedir.

12.06.2018 - Sri Lanka İhale Duyurusu

T.C. Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İkili İşler Genel Müdürlüğü’nden alınan yazıya istinaden TOBB’un yazısında Sri Lanka Petrol Kaynaklarını Geliştirme Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren "Ceylon Petroleum Storage Terminals Limited" isimli devlet işletmesinin Kolonnawa tesisinde 15 bin m3 hacimli 3 petrol tankı, 7 bin m3 hacimli 2 petrol tankı ve 5 bin m3 hacimli bir petrol tankının inşası ve işletmeye alınması için ihale açıldığı bildirilmektedir.