2017 Yılı Oda Hesapları 2017 Hizmet Ücretleri Tarifesi Meslek Grupları ve Faaliyet Kodları (NACE) Stratejik Plan

Dış Ticaret Duyuruları

20.04.2017 - Katar’a Hayvansal Ürün Ve Kümes Hayvanı Ürünleri İhracatı

Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına istinaden TOBB’dan alınan 18.04.2017 tarih ve 6457 sayılı yazıda, 1 Mart 2017 tarihinden itibaren Katar’a hayvansal ürün ve kümes hayvanı ihracatı yapan firmaların ekte bir örneği sunulan “İthalat İzin Belgesi”ni ibraz etmelerinin gerektiği, bu belgenin Katar ve Belediye ve Çevre Bakanlığı tarafından ısıl işlem görmemiş hayvansal ürünlerin ithalatı için düzenlendiği ve amacının Katar’ın ithal ettiği ürünlerin salgın hastalık taşımadığına ilişkin tespitin önceden yapılması olduğu bildirilmektedir.

20.04.2017 - Cezayir Ticaret Bakanlığı’ndan Yapılan Bir Açıklamaya İstinaden Duyuru

TOBB’dan gelen 14.04.2017 tarih ve 6330 sayılı yazıda, Cezayir Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, adı geçen ülkede 2015 yılında ilk defa dış ticaret açığı verildiği, bu nedenle, 2016 yılında otomobil, inşaat demiri ve çimento ithalatında kota uygulamasının başlatıldığına değinilerek, Cezayir Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamaya istinaden, 2017 yılında ekli listede kayıtlı 21 sanayi ve tarımsal ürünün ithalatı ile ilgili olarak ithalatçı firmalar için lisans alınması koşulunun ilan edildiği bildirilmektedir.

30.03.2017 - Suudi Arabistan’a Et İhracatına İlişkin Mekanizmalar

Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına istinaden TOBB’dan alınan 29.03.2017 tarih ve 5285 sayılı yazıda, Suudi Arabistan’ın ithal ettiği kırmızı büyükbaş ve beyaz etlere uygulanan geçici yasak mekanizmaları ile söz konusu yasakları kaldırma mekanizmalarına;

06.03.2017 - Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Sevk Öncesi İnceleme

Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına istinaden TOBB’dan alınan 03.03.2017 tarih ve 412 sayılı yazıda, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) Sevk Öncesi İnceleme (SÖİ) uygulaması kapsamında denetleme yapan şirketlerin sözleşmelerinin yenilenmediği vurgulanarak, Türkiye’den Kuzey Irak’a gerçekleştirilen ihracatta SÖİ’nin yürürlükten kaldırıldığı, ancak Merkezi Irak’a yönelik SÖİ uygulamasının devam ettiği belirtilmektedir.

28.02.2017 - Rusya'nın Belarus Sınırındaki Bazı Gümrük Bölgelerini Devreye Alması Hakkında Duyuru

TOBB’dan aldığımız 28.02.2017 tarih ve 3452 sayılı yazıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan aldıkları yazıya atfen, Rusya'nın Belarus sınırı üzerindeki bazı gümrük bölgelerini devreye alması hususunda Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU) Moskova Birimi'nin bir açıklama metni gönderdiği belirtilmiştir.

01.02.2017 - St. Petersburg 2017 Uluslararası Ekonomik Forumu Hakkında

Sayın Üyemiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 31.01.2017 tarihli e-postada Birliğe Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilciliği tarafından gönderilen bir yazı paylaşılmaktadır.

01.02.2017 - Ukrayna Çimento Fabrikası İçin Yatırım Ortaklığı Teklifi Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 31.01.2017 tarihli e-postada Birliğe Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nden gönderilen bir ileti paylaşılmaktadır. İletide,   OL CEM LLC isimli Ukrayna Firmasının, kurmayı planladığı iki adet çimento fabrikası için Türk şirket ortağı / ortak yatırımcı bulmak istediği belirtilmektedir.

01.02.2017 - Vladivostok 2017 Doğu Ekonomik Forumu Hakkında

04.01.2017 - İran- Yatırım Yapılabilecek Projeler

Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına istinaden TOBB’dan alınan 02.01.2017 tarih ve 411 sayılı yazıda, İran İslam Cumhuriyeti Küçük Ölçekli Sanayi İşletmeleri ve Sanayi Bölgeleri Kurumu tarafından hazırlanan yabancı yatırıma uygun sekiz adet projeye ilişkin bilgilerin iletilmiş olduğu ve sözkonusu bilgilere www.tobb.org.tr adresinde “Hizmet/Uluslararası İş İmkanları-Ülke Duyuruları – İran” bölümünden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

25.11.2016 - Sri Lanka Yatırım ve İş İmkanları Özel Toplantısı

Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği’nden aldığımız yazıda, 30 Mayıs – 1 Haziran 2017 tarihleri arasındaki Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da düzenlenecek olan “Sri Lanka Yatırım ve İş İmkanları Özel Toplantısı” hakkında bilgi yer almaktadır.