Genel Duyurular

24.01.2020 - “Servis Aracı Şoförü Seviye 3–Mesleki Yeterlilik Belgesi” ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı

25.10.2017 tarih ve 30221 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliğinin 9'uncu maddesi kapsamında, okul servis aracı kullanan şoförlerin 3.9.2020 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesini almaları zorunlu hale getirilmiştir.

Buna göre; okullara servis taşımacılığı yapan üyelerimiz ve çalışanlarının bu faaliyete devam edebilmeleri için şoförlerin "Servis Aracı Şoförü Seviye 3 - Mesleki Yeterlilik Belgeleri"ni 3.9.2020 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

23.01.2020 - Friday IP Talks - Yazılımda Fikri Haklar

Friday IP Talks, fikri mülkiyet ve lisanslama odağındaki etkinlik serilerinden oluşan LES-Turkey üyelerini, üye adaylarını ve sınai mülkiyet hakları-teknoloji transfer profesyonellerini her ay farklı bir mekanda ve farklı dikey konular etrafında buluşturan resmiyetten uzak deneyim paylaşım platformudur. Üyeler ve sınai mülkiyet hakları-teknoloji transfer profesyonelleri arasında tecrübe paylaşımının yaygınlaştırılması ve yeni fikirlerin/işbirliklerinin doğmasını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.

23.01.2020 - T.C.D.D. Liman Hizmetleri Tarifesine ait L/2019-3 Sıra No’lu Genelge hk.

T.C.D.D. İşletmesi Genel Müdürlüğü Liman ve Feribot Yönetimi Dairesi Başkanlığı İzmir Liman İşletme Müdürlüğü Operasyon Müdürlüğü’nden 24.12.2019 tarih ve E.424788 sayı ile gelen yazı özetle, 01.01.2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olan  ve ekte yer alan T.C.D.D. Liman Hizmetleri Tarifesine ait L/2019-3 Sıra No’lu Genelge’yi içermektedir.

21.01.2020 - Sigorta Acenteleri Hakkında

SBM 2 faktörlü uygulamaya ilişkin acentelere gönderilen kullanım kılavuzuna, aşağıdaki notlar bölümündeki linklerden ulaşılabilir.

Acentelerin Levhada kayıtlı IP’leri doğru, işlemlerini yapmışlar ve halen sorun yaşıyorlarsa aşağıdaki numaraya yönlendirilmeleri gerekmektedir.

21.01.2020 - (Elektronik Kamu Alımları Platformu) EKAP Akademi

T.C. Kamu İhale Kurumu Düzenleme Dairesi Başkanlığı tarafından Odamıza iletilen ve ek’te yer verilen yazıda, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinde e-ilan, e-doküman, e-ihale, e-eksiltme ve e-tebligat gibi uygulamalara “e-öğrenme” nin de eklendiğini ve ihale uygulamalarına ilişkin doğru ve güvenilir bilgiye ücretsiz erişimi sağlayacak olan EKAP Akademi’nin kullanıma açılmış olduğu belirtilmiştir.

20.01.2020 - Çin İthalat Fuarı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına Davetlisiniz…

İlki 05-10 Kasım 2018 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Şangay kentinde  gerçekleştirilen “Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE)”na 172 ülkeden yaklaşık 3.600 katılımcı  iştirak etmiştir. 2019 yılında ikinci kez düzenlenen fuarda 180 ülke ve bölgeden 3.800’ ün üzerinde katılımcı yer almıştır. 2019 yılında 330.000 m2’ lik alanda düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na ülkemizden toplam 1.496 m2 ile 54 firma katılım sağlamıştır. Söz konusu fuar bu yıl 05 - 10 Kasım 2020 tarihleri arasında Şanghay’da 3. kez düzenlenecektir.

16.01.2020 - 31.01.2017 Tarihinde Adres ve Durumunun Tespit Edilememesi Nedeniyle Askıya Alınıp 2020 Şubat Ayının İlk Günü Oda Kaydı Silinecek Üyeler

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun “Değişikliklerin Bildirilmesi” başlığını taşıyan 10. maddesinin ikinci fıkrasında “İçinde bulunulan yıldan önceki iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin isimleri, oda yönetim kurulu kararıyla, meslek grupları ve seçmen listelerinden silinir, aidat tahakkukları durdurulur. hükmü yer almaktadır.

15.01.2020 - Kayıt ve Eğitimlerin Ücretsiz Olduğu Standardizasyon Veritabanı Eğitim Programı Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen ve ek’te yer verilen yazıda, TOBB ve TSE tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda işletmelerde standardizasyon konusunda yeterli insan kaynağının bulunmadığının tespit edildiği ve bu kapsamda TOBB ve TSE birlikteliği ile ücretsiz bir eğitim programının oluşturulduğu belirtilmiştir.

15.01.2020 - İzmir Liman İşletme Müdürlüğü Operasyon Müdürlüğü'nün Gözetim Hizmetlerinde İş Güvenliği

T.C Devlet Demiryolları İşletme Genel Müdürlüğü Liman ve Feribot Yönetimi Dairesi Başkanlığı İzmir Liman İşletme Müdürlüğü Operasyon Müdürlüğünden gelen 08.01.2020 tarih ve 9798 sayılı Odamıza gönderilen yazıda;

Tehlikeli Yüklere İlişkin Ticareti Gözetim Hizmeti Yönergesi 26.12.2019 tarihinde yayınlanarak yürürlüğü girmiştir.