Genel Duyurular

06.12.2019 - Kadın İhracatçı Programı Semineri

UPS, KEDV ve KAGİDER tarafından düzenlenen UPS Kadın İhracatçı Programı İzmir Semineri 10.12.2019 tarihinde 13:00-17:30 saatleri arasında Odamız Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

04.12.2019 - Yapı Kooperatifleri Ana Sözleşmesine Mesleki Yeterlilik Belgesinin Eklenmesi Hakkında

1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında kurulan Yapı Kooperatifleri ana sözleşmesine “mesleki yeterlilik belgesi” eklenmiş olup, konu ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

03.12.2019 - Türkiye’de Enerjinin Durumu ve Elektrik Piyasası Bilgilendirme Toplantısı” Hakkında

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu tarafından, çalışma grubu üyelerinin işbirliğinde “Türkiye’de Enerjinin Durumu ve Elektrik Piyasası Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenecektir.

Söz konusu bilgilendirme toplantısı EBSO Meclis Salonu’nda 10 Aralık 2019 Salı günü saat 14:00’te kayıt işlemi ile başlayacaktır. Toplantı programı aşağıda yer almaktadır.

03.12.2019 - Kadın İhracatçı Programı

UPS’den almış olduğumuz yazıda, ülkemizde kadınlarımız arasında ihracat konusunda farkındalık yaratmak ve ihracat fikrini yaymak amacıyla Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın da kıymetli destekleriyle 8 ilimizde Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)  ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ( KAGİDER) ile birlikte UPS Kadın İhracatçı Programı ( KİP )seminerler dizisinin oluşturulduğu belirtilmiştir.

02.12.2019 - Oda Üyeliklerinin Askıya Alınması Hakkında

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 10’uncu maddesi ile Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 14’üncü maddesi gereğince, her yıl Ocak ayında üye kayıtları güncellenmektedir. Buna göre, içinde bulunulan yıldan önceki ikinci yılın Ocak ayının ilk gününden, güncelleştirme işleminin yapılacağı ana kadar adres ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında tahakkuk eden aidat borçlarını ödemeyenlerin üyeliği Yönetim Kurulu kararıyla askıya alınmaktadır.

22.11.2019 - Ödeme Araçlarında Değişiklik

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için, odamızı ve sizleri nakit taşıma risklerinden korumak adına 01.01.2020 tarihinden başlayarak odamız veznelerinden nakitle yapılan tüm tahsilatlar, banka üzerinden havale ve EFT ile bankaların banka kartları ve/veya kredi kartlarıyla yapılacaktır.

19.11.2019 - Acil Sağlık Hizmetleri Çözümleri Sağlayıcıları Hakkında Anket

Acil Ambulans Hekimleri Derneği’nden iletilen yazıda;

• İzmir’de 2004 yılından günümüze çeşitli Avrupa Birliği projelerine ortak olarak katılan Acil Ambulans Hekimleri Derneği’nin acil sağlık hizmetleri alanında çalışmalarını yürüttüğü,
  • Derneğin, Horizon 2020 programı kapsamında, “Strategic Partnership of Emergency Medical Service Practitioners for Coordination of Innovation Procurement” (iProcureSecurity) AB Projesi’ne ortak olarak katıldığı,

18.11.2019 - Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Olan Meslek Dallarına 36 Meslek Dalının İlave Edilmesi Hakkında

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nca 11.11.2019 tarihi itibariyle 36 meslek dalında daha Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmiş ve uygulamaya başlanmıştır.

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun konuya ilişkin duyurusuna https://www.myk.gov.tr/index.php/tr/haberler/36-departman3/3753-36-meslekte-belge-zorunluluu-11112019-tarihinde-fiilen-balad linkinde yer verilmiştir.

12.11.2019 - İzmir Ticaret Odası Ailesinin Bir Ferdi Olduğunuzu Gösteren Kimlik Kartınızı Aldınız mı?

İzmir Ticaret Odası üye kimlik kartı sahibi olabilmek için şirket ortaklarının veya yetkililerinin bir adet vesikalık fotoğraf ve T.C. Kimlik numarasını içeren resmi bir belge ile Oda Sicil Müdürlüğümüze başvurması yeterlidir.

08.11.2019 - SunExpress 2020 Yaz Programı

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, havacılık ve turizmdeki 30 yıllık tecrübesi ile İzmir'i hem iç hatlarda hem de dış hatlarda en fazla noktaya bağlayan havayoludur. SunExpress, Türkiye, Avrupa ve popüler tatil destinasyonları olan Kanarya Adaları, Kızıl Deniz ve Kuzey Afrika’da, toplam 30 ülkede 90’dan fazla destinasyona uçuş gerçekleştirmektedir. 2012'de İzmir'i aktarma merkezi ilan eden SunExpress, her yıl eklediği yeni destinasyonlarla, İzmir'i daha fazla noktaya bağlamaya devam etmektedir.