Genel Duyurular

04.04.2020 - İçişleri Bakanlığı’nın Şehir Giriş/Çıkış Tebirleri Ve Yaş Sınırlamasına İlişkin Duyurusu

İçişleri Bakanlığı’nın 03.04.2020 tarihli “Şehir Giriş/Çıkış Tebirleri Ve Yaş Sınırlamasına İlişkin Duyurusu” ekte yer almaktadır.

04.04.2020 - Sermaye Şirketlerinin Özkaynaklarını Koruması ve Genel Kurul Toplantıları Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce Odamıza iletilen bir yazıda, sermaye şirketlerinin özkaynaklarını korumasının önemine işaret edilerek Ticaret Bakanlığı’nın TOBB’a ilettiği yazısı kapsamında; Sermaye Şirketlerinin Özkaynaklarını Koruması ve Genel Kurul Toplantıları Hakkında değişiklikleri bildirmiştir.

04.04.2020 - Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme Ve Denetleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Hk.

“Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ” 2 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

03.04.2020 - Menşe Şahadetnamesi ve Form.A Belgeleri Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız yazıda Odamızın da daha önce defaatle yaptığı girişimler neticesinde an itibari ile hem elden hem de MEDOS üzerinden onayı yapılabilen Menşe Şahadetnamesi ve Form.A belgelerinin gerekli düzenlemeler yapılarak 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren sadece MEDOS üzerinden düzenlenebileceğini belirtilmiştir.

03.04.2020 - Menşe Şahadetnamesi ve Form.A Belgeleri Hk.

03.04.2020 - Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

“Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik” 2 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

03.04.2020 -  İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jülide KESKEN’in "Kriz Dönemi Stratejileri” Konulu Eğitim Yayınına Erişim

İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi “Akıllı Kampüs Uygulaması”nın bir uzantısı olan “Kampüs İzmir” bakış açısı doğrultusunda gereksinimleriniz çerçevesinde üniversitemiz tarafından oluşturulan güncel içeriklere ulaşmanız mümkün olacaktır.

03.04.2020 - agROBOfood Proje Çağrısı

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden alınan yazıda agROBOfood projesi kapsamında KOBİ’lere yönelik bir proje çağrısı açıldığı belirtilmiştir. Açılan çağrı kapsamında KOBİ’lerimizin oluşturacakları konsorsiyum ile çağrı kriterlerini yerine getirerek başvuru yapabilecekleri ifade edilmiştir. Son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2020 olarak belirlendiği çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://agrobofood.eu/regions/cast-med/hubs/ linkinden ulaşılabildiği bildirilmiştir.

03.04.2020 - Destek Yönetim Sistemi (DYS)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan yazıda mal ve hizmet ihracatına yönelik devlet desteklerine ilişkin başvuru, değerlendirme ve sonuçlandırma süreçlerinin 01/01/2020 tarihinden itibaren Destek Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden yürütülmesi usulüne geçildiği belirtilmiş olup, geçiş sürecinde firmaların mağduriyet yaşamaması amacıyla 01/01/2020-31/03/2020 tarihleri arasında yapılan başvuruların mer’i Genelgelerdeki usuller ile DYS üzerinden alınabildiği belirtilmiştir.

03.04.2020 - SGK'ya Tıbbi Malzeme Sağlayan Firmaların Aidat Ödemeleri Ertelenmesi Hakkında Duyuru

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SGK'ya tıbbi malzeme sağlayan firmaların yıllık aidat ödemelerini yapamamaları durumunda barkodlarının pasife alınması uygulamasının 1 Temmuz'a kadar durdurulduğunu duyurmuştur.