2017 Yılı Oda Hesapları 2017 Hizmet Ücretleri Tarifesi Meslek Grupları ve Faaliyet Kodları (NACE) Stratejik Plan

Genel Duyurular

28.07.2017 - ASEAN Enerji İş Forumu Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız, 25.07.2017 tarih ve 0411/11683 sayılı yazıda, Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan yazıya atfen, Manila Büyükelçiliği’nin “Leverage International isimli STK’dan aldığı ve Dışişleri Bakanlığı’na iletmiş olduğu yazıya atfen, ASEAN’ın kuruluşunun 50. yıldönümü vesilesiyle, Filipinler Enerji Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 27-29 Eylül 2017 tarihlerinde Manila’da gerçekleştirilecek ‘35. ASEAN Enerji Bakanları” (AMEM) toplantısıyla bağlantılı bir yan etkinlik olarak, aynı tarihlerde düzenlenecek “ASEAN Energy Business Forum” (AEBF) başlıklı toplantıya ve “Powertrends” uluslararası fuarına ülkemizdeki ilgili firmaların davet edildiği bildirilmiştir.

25.07.2017 - Transit Rejimde Ön Beyan Uygulaması

Sayın üyemiz,

TOBB’dan Odamıza iletilen bir yazıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bir yazısına atıfta bulunularak; TIR Karnesi kapsamı taşımalarda (RO-RO ile gelenler dahil) taşıtın Türkiye Gümrük Bölgesine girişinden önce taşıyıcı tarafından ön beyan verilmesine ilişkin uygulamanın 25.04.2017 tarihinden itibaren zorunlu hale geldiği belirtilmektedir.

25.07.2017 - Gastro Entertainment Gurme Şehirler Etkinliği

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen yazıda; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle 16-17 Eylül 2017 tarihlerinde Maslak Volkswagen Arena’da “Gastro Entertainment Gurme Şehirler” etkinliği gerçekleştirileceği belirtilerek;

18.07.2017 - Sanayi Sicil Belgesi

T.C. İzmir Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen 12.07.2017 tarih ve 28808271-120.02.01-E.4189 sayılı yazıda; Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 7033 nolu Kanunun 01 Temmuz 2017 Tarih ve 30111 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilmektedir.

13.07.2017 - Panama ve Kosta Rica Ticaret Heyeti

TİM’den Odamıza iletilen yazıda Panama ve Kosta Rica’ya yönelik gerçekleştirilmesi planlanan Ticaret Heyeti ile ilgili bilgi paylaşılmıştır ve duyuru metni aşağıdadır.

10.07.2017 - Ukrayna Kherson Bölgesi’nde Bütünleşmiş Televizyon ve Radyo Bilgi Sistemi Kurulması Projesi Duyurusu

TOBB’dan iletilen e postada Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nden alınan bir yazı ekinde, TRK Tehnosistema Limited Liability Company adlı şirket tarafından Kherson Bölgesi’nde Internet + TV + Telefon ve video izleme olanağını bir arada sunan mikrodalga bütünleşmiş televizyon ve radyo bilgi sistemi (MİTRİS) kurulması projesi için yatırımcı arandığı bildirilmektedir.

05.07.2017 - Turizm Sezonu İle İlgili Önlemler

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce İzmir Valisi Sayın Erol AYYILDIZ imzası ile Odamıza iletilen ekteki yazıda; turizm hareketliliğinin yaşandığı bugünlerde yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek üzere ilave tedbirlerin alınarak titizlikle uygulanması hususunda gereken hassasiyetin gösterilmesi ve bundan önceki yıllarda verilen desteğin devamının sağlanması hususuna yer verilmiştir.

04.07.2017 - 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunundaki Değişiklikler

1 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 30111 sayılı “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili önemli değişiklikler gerçekleştirilmiştir.

30.06.2017 - ÖDÜLLENDİRME BAŞVURULARI

Odamız, her yıl olduğu gibi, 2016 takvim yılı için de, başarılı üyelerimizi, konu ile ilgili yönetmelik esaslarına göre ödüllendirilecektir. TİCARİ KAZANÇ ve DÖVİZ SAĞLAMADAKİ BAŞARILARI nedeniyle ödüllendirilecek üyelerimizin tespiti için aşağıdaki yer alan Bilgi Formu’nun doldurularak  31 Temmuz 2017 tarihine kadar internet sitemiz (www.izto.org.tr) üzerinden gönderilmesi gerekmektedir.

29.06.2017 - EXPO 2018 Knowledge Transfer Across SME's Etkinliği

TOBB tarafından Odamıza iletilen yazıda;