2017 Yılı Oda Hesapları 2017 Hizmet Ücretleri Tarifesi Meslek Grupları ve Faaliyet Kodları (NACE) Stratejik Plan

Genel Duyurular

21.11.2017 - İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi "Mahfi Eğilmez" Konferansı

24 Kasım Cuma günü Saat 15:45'de İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonunda İşletme Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından konferans gerçekleştirilecektir.

20.11.2017 - İsrail İle İşbirliği Fırsatlarının Paylaşılması

İsrail Ticaret Odaları Federasyonu, İsrail ile iş yapmak isteyen üyelerimizin tekliflerinin, federasyona ait online iş fırsatları sisteminde ücretsiz olarak yayınlanması, yanısıra web siteleri ve e-bültenler aracılığıyla üyeleriyle paylaşılmasını teklif etmektedir.

17.11.2017 - Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Uygulamalarının Değerlendirilmesi Sempozyumu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 17541 sayılı yazıda; Kamu İhale Kurumu ve TOBB işbirliğiyle 4-5 Aralık 2017 tarihlerinde Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu uygulamalarının değerlendirilmesi amacıyla bir sempozyum yapılacağı belirtilerek, sözkonusu sempozyuma üyelerimizin katılımı istenmiştir.

08.11.2017 - Myanmar Yardım Kampanyası

T.C İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen 01.11.2017 tarih 85427362-814-E.163317 sayılı yazıda Myanmar'm  Arakan  Eyaletinde  yaşanan çatışmalar  nedeniyle  yerlerinden  edilen  ve Bangladeş’e sığınan Arakan Müslümanlarının barınma, gıda, hijyen gibi  insani   yardım ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet  Vakfı  işbirliği ile arakanasahipcik.org adresinden ulaşılabilecek bir yardım kampanyası başlatılmıştır.

06.11.2017 - Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017

TOBB’dan alınan 02.11.2017 tarih ve 16878 sayılı yazıda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) işbirliği ile Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 ve İİT 5. Helal Expo’nun, Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek himayelerinde 23-25 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

24.10.2017 - Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğünden Gelen Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğünden gelen e-postada;

• Asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin, 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak - Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesinin, herhangi bir gecikme cezası ve zammı uygulanmaksızın, 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendiği bildirilmiştir.

20.10.2017 - 2018 Yılına İlişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Karar Çalışmalarına Yönelik Tebliğ (İthalat 2017/2)

Ek’te yer alan Tebliğ’de ithalat sırasında tahsil edilecek gümrük vergileri ile Toplu Konut Fonu oranlarını belirleyen İthalat rejimi Kararına Ek Kararın hazırlanması aşamasında şirketlerin, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının görüş ve taleplerinin ilgili mevzuat uyarınca değerlendirmeye alınacağı belirtilmektedir.

18.10.2017 - T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü’nün Bilgilendirme Yazısı Hakkında

T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü’nün ekte yer alan 09.10.2017 tarihli yazısı ile Bornova Vergi Dairesi Başkanlığı’nın yetki alanının yeniden belirlendiği ve iki ayrı bölge oluşturulduğu,

12.10.2017 - Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğünden Gelen Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü’nden gelen e-postada;

2016 yılında asgari ücretin 1.273,50.-TL den 1.647,00.-TL ye artması nedeniyle işverenlerimizin üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak amacıyla 2016 yılında asgari ücret desteği getirildiği ve 2017 yılında da devam ettirildiği,  buna ilave olarak asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerimizin 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak - Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesinin ise kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendiği belirtilmiştir.

09.10.2017 - ABD'nin İran'a Yönelik Yaptırımları

TOBB tarafından Odamıza iletilen 04.10.2017 tarihli ve 15165 sayılı yazıda Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) kapsamında ABD’nin İran’a uyguladığı nükleer yaptırımların kaldırılması için yasalar gereği Başkan’ın belirli aralıklarla yaptırımların kaldırılmasına ilişkin muafiyetleri (waiver) uzatması gerektiği, bu çerçevede ABD nükleer yaptırımlara ilişkin muafiyetleri 14 Eylül 2017 tarihinde bir kez daha uzatıldığı belirtilmiştir.