Genel Duyurular

16.08.2019 - 20-25 Ağustos 2019 Tarihleri Arasında Çiğli, Bayraklı, Karşıyaka, Bornova İlçelerini Kapsayan Uzun Süreli Su Kesintisi Hakkında

Odamıza İZSU'dan iletilen yazıda;

Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen, İzmir Çevre Yolu, Kuzey Dalı (Menemen-Aliağa-Çandarlı) Otoyol inşaatı kapsamında, otoyol yapımına engel olan Ø 2200, Ø 1200 ve Ø 1000 mm. çaplı isale hatlarının deplasmanları (ayrı bir güzergahta yeni boruların döşenmesi işlemi) gerçekleştirildiği;

16.08.2019 - Lastik ve Ön Düzen Hakkında Bilgilendirme Semineri

Odamız 54. Lastik, Akümülatör ve Motorsiklet Grubu Meslek Komitemiz tarafından 27 Ağustos 2019 Salı günü, 19:30 – 22:00 saatleri arasında İzmir Ticaret Odası Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda (Kat:-2) “Lastik ve Ön Düzen Hakkında Bilgilendirme Semineri” düzenlenecektir.

16.08.2019 - DÜZELTME - Kent Kültürü ve Ticari Motosiklet Kullanımı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı GÜNCELLENDİ!

Kent kültürü ve ticari motosiklet kullanımı konusunda motorlu kurye çalıştıran üyelerimizin çalışanları için düzenlenecek olan bilgilendirme toplantısı 27 Ağustos 2019 Salı günü saat 09.30-11.00 arasında İzmir Ticaret Odası -2. Kat Çok Amaçlı Toplantı Salonu A’da gerçekleştirilecektir.

15.08.2019 - SunExpress Mil Programı

Odamız Sunexpress Havayolları ile birlikte bir iş birliğine imza atmıştır. Bu işbirliği ile iş dünyasının yurt içi ve yurt dışındaki birçok noktaya daha hızlı ve kolay ulaşması hedeflenmiş, böylelikle de firmalarımızın ticaretini geliştirmesine katkı sağlanması öngörülmüştür.

15.08.2019 - WEgate Platformunun Yönetimi Çağrısı

5 Ağustos 2019 tarihinde TOBB tarafından Odamıza iletilen yazıda, Türkiye ve Avrupa Komisyonu arasında İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) anlaşmasının 16 Ekim 2014 tarihinde imzalandığı ve KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın COSME programına ilişkin koordinatör olarak yetkilendirildiği bildirilmiştir.

08.08.2019 - İhracatta Kullanılan Ahşap Ambalaj Malzemeleri

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü İzmir Zirai Karantina Müdürlüğü’nden aldığımız yazıda, ülke olarak taraf olduğumuz Uluslararası Bitki Koruma Sözleşmesine (IPPC) kapsamında; zararlı organizmaların, ihracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemeleri ile taşınması ve yayılmasını önlemek üzere, şuan uygulamada olan 27.05.2015 tarih ve 29368 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘’ahşap Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik’’ kaldırılarak yeni yönetmelik 25 Mayıs 2019 tarih ve 30784 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandığı , yeni yönetmeliğin yürürlük tarihinin de 01/01/2020 olarak belirlendiği ifade edilmiştir.

07.08.2019 - CERN Satın Alma Grubu ile B2B görüşmeleri

TOBB CERN Sanayi İrtibat Ofisi’nden aldığımız e-postada , 02-03 Eylül 2019 tarihlerinde Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi, Konacık -Bodrum'da, Türk Fizik Derneği tarafından VII. Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Uygulamaları Kongresi (http://tfd.com.tr/uphuk7/ ) düzenleneceği bilgisi verilmiş olup, CERN Satın Alma Grubundan bu tarihlerde Türk Firmalarla ile Bire-Bir (B2B) görüşmelerde bulunmak üzere Kongreye katılım sağlayacağı belirtilmiştir.

06.08.2019 - Hacimli Atıkların Döngüsel Ekonomiye Yönelik Geri Dönüşümü ve Yeniden Kullanımı Uluslararası Konferansı

UFUK2020 kapsamında desteklenen, “Kentsel Hacimli Atıkların yüksek Değer Katılmış Ürünlere Geri Dönüştürülmesi İçin Yeni Değerlendirme Yaklaşımları” projesi çerçevesinde Hacimli Atıkların Döngüsel Ekonomiye Yönelik Geri Dönüşümü ve Yeniden Kullanımı Uluslararası Konferansı T.C. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından 26-27 Eylül 2019 tarihlerinde Wyndham Grand Özdilek Oteli’nde gerçekleştirilecektir.

06.08.2019 - İş Dünyası için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na Uyum Kılavuzu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 29.07.2019 tarih ve 7925 sayılı yazıda; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında getirilmiş olan yükümlülükler dolasıyla, ileride oluşabilecek mağduriyetlere sebebiyet verilmemesi açısından özellikle Veri Sorumluları Sicili’ne kayıt, üyelerimiz nezdinde önem arz eden yükümlülükler içermekte olduğundan, üyelerimizin konu hakkında bilgilendirilmesi istenmiştir.

02.08.2019 - TOBB’un Bildirimine İstinaden Gerçekleştirilen Faaliyet Kodu ve Meslek Grubu Değişiklikleri Hakkında Bilgilendirme

Her yıl, üyelerimizin beyanname ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirdikleri faaliyet (nace) kodları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığı ile Odamıza bildirilmekte ve kayıtlarımız bu bilgiler doğrultusunda güncellenmektedir.