Genel Duyurular

14.10.2019 - Otokent Yetki Belgesi Hakkında

Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Özgener’in, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin “İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmelerde aranan şartlar” bölümünün ihtiyaca yönelik düzenlenmesi amacıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yankın’la görüşmesi sonucu, S.S İzmir Oto Galericileri Sanayi Sitesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (OTOKENT) Başkanı Fevzi Demir için randevu alınmış ve konunun Ankara’da Bakanlık’ta yapılan toplantıda çözümü sağlanmıştır.

11.10.2019 - İzmir Ticaret Odası / Tasarım ve Ticaret Odaklı Mesleki Etkileşim Toplantılarına Davetlisiniz

70. Mimarlık Grubu Meslek Komitemizin faaliyetleri kapsamında; Odamızda “İzmir Ticaret Odası / Tasarım ve Ticaret Odaklı Mesleki Etkileşim Toplantıları” düzenlenmektedir.

Bu toplantıların ilki, Ekim ayında İzmirli 2 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecektir.

11.10.2019 - Brexit Süreci – Birleşik Krallık Teknik Düzenlemeler Soru Formu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız yazıda, 10 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Toplantısı neticesinde, AB-27 ile Birleşik Krallık (BK)’ın, Brexit tarihinin 31 Ekim 2019 tarihine kadar uzatılması konusunda anlaşmaya vardıkları üzerinde durulmuştur.

Konu ile ilgili Geri Çekilme Anlaşması’nın yürürlüğe girmesi durumunda, 2020 yılı sonuna kadar sürmesi öngörülen geçiş döneminde BK’nın AB hukukunu uygulamaya devam edeceği ve BK’ya AB üye ülkeleri gibi muamele edileceği vurgulanmıştır. Bununla beraber, anlaşmasız ayrılığın gerçekleşmesi veya söz konusu geçiş dönemi süresi dolduktan sonra BK’nın AB mevzuatına tabi olmaması ve üçüncü ülke konumuna geçmesi ihtimali de bulunduğu belirtilmiştir.

11.10.2019 - Emlak Danışmanı Seviye 4 ve Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavları Hakkında

Odamız, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı ve TOBB MEYBEM işbirliğinde Emlak Danışmanı Seviye 4 ve Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavlarını düzenleyecektir. Sınavların 11 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Sınava girecek katılımcılarımıza ücretsiz sınav hazırlık eğitimi verilecektir.

09.10.2019 - 3.Tarım Ve Gıda Politikaları Konferansı 05 - 06 Kasım 2019, Adana

Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi(GİFT)  tarafından  Odamıza iletilen yazıda, 05-06 Kasım 2019 tarihlerinde Adana HiltonSA’da “3. Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı”nı gerçekleştirecekleri, konferansta aşağıda listelenen temel konu başlıklarının ele alınmasının planlandığı bildirilmiştir.

07.10.2019 - TOBB Türkiye 100 Yarışması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, TOBB öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere, 2011 yılından beri ‘’TOBB Türkiye 100’’ yarışması düzenlenmekte olduğu bildirilmektedir.

04.10.2019 - Ekim Ayı Eğitimlerimiz Hakkında

Odamız ve Vakfımız işbirliği ile Ekim ayında düzenlenecek eğitimlerimize aşağıda yer verilmiştir. Eğitimlerimiz ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için http://www.izto.org.tr/tr/egitimler adresini ziyaret edebilirsiniz.

02.10.2019 - MESAM 2020 Yılı Genel Lisanslama Tarifesi Hakkında Bilgilendirme

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nden (MESAM) Odamıza iletilen yazıda; 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca ilan etmekle yükümlü oldukları 2020 takvim yılı için geçerli lisanslama tarifesinin MESAM resmi web sitesinde yayınlandığı belirtilmektedir. Bu kapsamda, MESAM 2020 yılı Genel Lisanslama Tarifesi ekte yer almaktadır.

27.09.2019 - Kırsal Kalkınma Destekleri Başvuru Süresinin Uzatılması Hakkında

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmakta olan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin sizlerden gelen talep doğrultusunda, başvuru süresinin 45 gün uzatılması konusunda Odamızca T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmuştu. Söz konusu girişimimiz Tarım ve Orman Bakanlığımızca uygun bulunmuş olup,

26.09.2019 - Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti B2B Görüşme Organizasyonu 16 Ekim 2019

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Macar-Türk Komitesi Heyetinin 16 Ekim 2019 tarihinde Odamızı ziyareti kapsamında, Macar firmalar ile üyelerimiz arasında B2B görüşmeler ( ikili iş görüşmeleri ) düzenlenecektir.