Genel Duyurular

13.07.2020 - Tapu Mevzuatında Yeni Uygulamalar-Web Tapu" Bilgilendirme Toplantısı

20 Temmuz Pazartesi günü, saat 16.00’da online ortamda düzenlenecek “Tapu Mevzuatında Yeni Uygulamalar-Web Tapu" Bilgilendirme Toplantımıza katılımınızı dileriz.

10.07.2020 - 18 Yaş Altı Vatandaşların Seyahati Hakkında

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 10.07.2020 tarihli yazısında;
Covid 19 ile mücadele kapsamında; 18 yaş altı vatandaşlarımızın şehir içi ve şehir dışı seyahatleri esnasında yanlarında velisi/vasisi bulunması şartının kaldırıldığı bildirilmiştir.

10.07.2020 - KOSGEB KOBİ Destekleri Bilgilendirme Webinarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan yazıda ülkemizin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında KOBİ'lerin payını ve etkinliğini artırmak amacıyla kurulan KOSGEB'in, KOBİ'lere yönelik destek ve hibeleri hakkında 16 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 16:00'da internet üzerinden bir bilgilendirme semineri gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

10.07.2020 - Covid­19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler GÜNCELLENDİ!

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 30.06.2020 tarihli yazısında;
Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, faaliyetlerine başlayan işyerlerine ,yapılacak denetimler iletilmiştir.

09.07.2020 - Düğünlerde Uygulanacak Tedbirler Hakkında Bilgilendirme Metni

T.C. İzmir Valiliği tarafından Odamıza iletilen 8 Temmuz 2020 tarihli yazıda; içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemlerin ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerinin sürdürmesinin sağlandığı belirtilmektedir.

09.07.2020 - Asker Uğurlamaları Hakkında

T.C. İzmir Valiliği tarafından iletilen yazıda İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 07.07.2020 tarih ve 10889 sayılı Genelgesi ile ilgili olarak;

• Tüm Dünya’da etkisi görülen Covid19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına hayatın her alanına yönelik tedbirler Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda alınmakta ve uygulanmakta olduğu iletilmiştir.

09.07.2020 - Covid19 Salgını Normalleşme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekli Kural ve Yönlendirmeler Hakkında Duyuru

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 salgını ile mücadelede, ülkemiz salgının kontrol altına alınması için etkili önlemler geliştirmiş, halkımızın da iş birliği ile normalleşme sürecine girilmiştir. Bu süreçte rehavete kapılmadan Devlet Kurumlarımızın yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmek büyük önem taşımaktadır.

09.07.2020 - Malatya Kayısısı İsminin Kullanılması Hakkında

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan aldığımız 26.06.2020 tarih ve 777 sayılı yazıda (Ek), günümüz dünyasında kültürel değerlerin korunması ve bu yönde oluşan talebin karşılanmasına yönelik çalışmaların, son yıllarda Türkiye'de de karşılığını bulduğu, çok sayıda kültürel değer ve ürünlerin menşeleriyle koruma altına alındığı belirtilmektedir.

08.07.2020 - Hatırlatma-T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığının Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Hakkında Önemli Duyurusu GÜNCELLENDİ!

Sayın Üyemiz;

T.C. İzmir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden iletilen 05.12.2019 tarih E.3751181 sayılı yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığının 28.11.2019 tarihli ve E. 3590057 sayılı yazısında “Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Talimatı”nın yer aldığı belirtildi.

07.07.2020 - 2020/13 Sayılı Genelge

TOBB’dan aldığımız yazıda, 21.02.2020 tarihli 31046 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete’ de yayımlanan Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile izinli alıcı uygulaması iş akışlarının revize edildiği belirtilmiştir.