Genel Duyurular

24.04.2019 - 7. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı ve ECHOES Projesi Bilgi Paylaşımı Çalıstayı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden aldığımız bir e-postada İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı’nın 7. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı ve ECHOES Projesi Bilgi Paylaşım Çalıştayı’nı 2 Mayıs 2019 Perşembe günü düzenleyeceği ifade edilmektedir. İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan etkinliğin ana temasının, "Düşük Karbon Ekonomisine Geçiş Sürecinde Yaşanan Zorluklar ve Fırsatlar: İyi Uygulama Örnekleri" olduğu belirtilmiştir.

22.04.2019 - Küresel Kent Ağları Paneli

Küreselleşen kentlerin kendi iç dinamiklerinin yanı sıra birbirleriyle olan ilişkileri ile bu ilişkilerde kullanılan bilimsel yöntemlerin tartışılacağı “Küresel Kent Ağları” paneli Odamız ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde 2 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecektir.

22.04.2019 - KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 16.04.2019 tarihli ve 34221550-622.01-4214 sayılı yazıda; KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasıyla ilgili bilgilendirmenin üyelerimize duyurulması talep edilmektedir.

‘’KOBİ’’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasının’’, Bakanlar Kurulu’nun 04/06/2018 tarihli ve 2018/11892 sayılı ‘’Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı’’ile oluşturulan Devlet destekli bir sistem olduğu paylaşılmıştır.

19.04.2019 - İhracatta Dijital Pazarlama Fırsatları Eğitimi

İzmir Ticaret Borsası’ndan aldığımız yazıda  26 Nisan 2019 Cuma günü saat 13:30-16:30 arasında  İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonunda “İhracatta Dijital Pazarlama Fırsatları” eğitimi verileceği bildirilmiştir.

19.04.2019 - İzmir İtalya Konsolosu Onuruna Kokteyl

İzmir İtalyan Ticaret Odası tarafından Odamıza iletilen Yeni İzmir İtalyan Konsolosu adına düzenlenecek kokteyl organizasyonu ile ilgili davetiye ekte bulunmakta olup tüm üyelerimize iletilmektedir.

26 Nisan 2019 Cuma günü Saat: 19:00’da Konak Pier Dante’de İzmir İtalya Konsolosu Sn. Valerio Giorgio onuruna düzenlenecek kokteyle katılım ile ilgili en geç 25 Nisan 2019 Perşembe gününe kadar infocciizmir@cciizmir.org adresine bilgi verilmesi gerekmektedir.

18.04.2019 - İYTE Tümleşik Araştırma Merkezi Bünyesinde Kurulması Planlanan Endüstriyel Test ve Analiz Merkezine İlişkin Görüş ve Öneriler

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Tümleşik Araştırma Merkezi bünyesinde sanayinin rutin test ve analiz ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında Endüstriyel Test ve Analiz Merkezi kurulması planlanmaktadır.

İYTE Tümleşik Araştırma Merkezi, Malzeme Araştırma, Çevre Geliştirme Uygulama ve Araştırma, Biyoteknoloji ve Biyomühendislik Uygulama ve Araştırma, Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama, Avrasya İleri Araştırmalar Uygulama ve Araştırma, Tasarım, Mimarlık ve Kent Araştırma. Uygulama, Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin etkileşimini, yönetimini ve erişimini artırmak için tek çatı altında toplanması amacıyla Kalkınma Bakanlığı desteğiyle başlatılmış ve 2018 yılında faaliyete geçmiştir.

18.04.2019 - İş'te Kadın Zirvesi'ne Davetlisiniz

Ege Genç İş İnsanları Derneği; kadının iş yaşamında var olduğu ve önemli bir değer kattığı gerçeğinin her zaman vurgulanması gerektiğini savunan, kadınların iş yaşamına girmeleri, istihdam edilmeleri ve kendi işlerini kuran iyi girişimciler olabilmeleri adına yaptığı çalışmalarla adından her zaman söz ettirmeyi başarmış bir iş insanları derneğidir.

EGİAD İş’te Kadın İşte Kadın Zirvesi İzmir Ticaret Odası ve BASİFED işbirliği ile 25 Nisan 2019 tarihinde İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenecektir.

17.04.2019 - Suudi Gıda ve İlaç Otoritesi Yıllık Sergisi Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda; Suudi Gıda ve İlaç Otoritesi (SFDA) tarafından 3. SFDA Yıllık Sergisinin 30 Eylül-2 Ekim 2019 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenleneceği bildirilmektedir.

16.04.2019 - Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) İş Forumu Doha/Katar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 15.04.2019 tarih ve 4183 sayılı yazıda, ilgide Dışişleri Bakanlığı’nın 10.04.2019 tarih ve 17610526-250.03-2019/23275576 sayılı yazısında, ülkemizin üyesi olduğu Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Dışişleri Bakanlar Toplantısı'nın 30 Nisan - 2 Mayıs 2019 tarihlerinde Doha'da düzenleneceği belirtilerek, söz konusu toplantı çerçevesinde 2 Mayıs 2019 tarihinde bir İş Forumu'nun gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

16.04.2019 - Madde Bağımlılığı İle Mücadeleyi ve İş İstihdamını Geliştirmeyi Hedefleyen “Bir Umut Ol” Kampanyasını Destekliyoruz

“Madde Bağımlılığı” ile mücadele ve iş istihdamı geliştirme amacıyla hayata geçirilen“Bir Umut Ol” kampanyası; madde bağımlılığından kaynaklanan dezavantajlı bireylerin sosyal entegrasyonlarının arttırılmasını, iş istihdam alanlarını geliştirmek üzere eğitim ortamlarının hazırlanmasını ve istihdamı geliştirmeye yönelik yapılacak çalışmaların sağlanmasını hedefliyor.

İzmir Ticaret Odası olarak  destekçisi olduğumuz “Bir Umut Ol” kampanyasına katılarak, sizler de toplumun dezavantajlı kesiminin iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.