TÜM HABERLER

05.09.2018 - Macaristan’a yatırıma büyük ilgi

Macaristan Tanıtım Toplantısı, İZTO Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

03.09.2018 - Şangay ile İZTO arasında yatırım zirvesi

ÇİN’in 2018 yılını Türkiye Turizm Yılı ilan etmesinin ardından bu şansı en etkin kullanan kurumların başında gelen İzmir Ticaret Odası (İZTO), bir Çinli heyetini daha ağırladı, iki ülke arasındaki ticaretin, özellikle Çin’e ihracatın artması için önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. Toplantıda ayrıca, yatırım yapmak isteyen iki firmanın yetkilileri de İzmir ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

29.08.2018 - İZTO Başkanı Özgener’den önemli değerlendirmeler

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) ağustos ayı meclis toplantısı İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Özgener, yaptığı açılış konuşmasında güncel ve ekonomik konular hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

28.08.2018 - Çinli sanatçılar İzmir’e hayran kaldı

Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) “Misafirimiz Olun” projesi kapsamında İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden Çinli sanatçı heyeti, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş’in ev sahipliği yaptığı toplantıda İzmir ile ilgili bilgi aldı.

28.08.2018 - İzto'dan Direkt Uçuşlar İçin Tam Gaz Çalışma

İzmir'in dış dünyaya açılması için olmazsa olmaz koşul olan kente direkt uçuşların yakın takipçisi olan İzmir Ticaret Odası (İZTO), 28 Haziran 2018 tarihinde İzmir’den ilk direkt seferlerine başlayan Air Arabia ile üyelerine özel bir tanıtım toplantısı düzenledi.

23.08.2018 - İZTO’dan fuarcılığa can suyu

Sahip olduğu 80 bin üyesinin, çağın ihtiyaçlarını takip ederek aktif ve kazançlı bir ticaret yapması için imkanlarını seferber eden İzmir Ticaret Odası’ndan fuar teşvikleriyle ilgili müjde geldi.

21.08.2018 - Tescil tamam şimdi kazanma zamanı

İZMİR’in marka kent olması için önce kentin markalarına sahip çıkan İzmir Ticaret Odası (İZTO), hepsi de kendine özgü lezzetler olan kumru, boyoz, şambali ve lokma için coğrafi işaret almasının ardından kolları sıvadı ve tescile uygun üretim yapan üyelerine “Bu işyerinde coğrafi işaretli ürün satılmaktadır” ibareli çıkartmaları dağıtmaya başladı. Öte yandan Türk kahvesi ve İzmir tulum peyniri için yürütülen coğrafi işaret çalışmalarında da gözler Türk Patent ve Marka Kurumu’nda.

19.08.2018 - “İcat çıkaranlara” Berlin modeli

Heyecanlı gittiler motive döndüler

GELECEĞİN yenilikçi fikirler ve girişimcilikte olduğunu görerek Kordon’un kara tarafındaki eski hizmet binasını “Girişimcilik Merkezi” yapmaya karar veren İzmir Ticaret Odası (İZTO), kente milyar dolarlık katkı yapacak, fikri olan girişimcilerle büyük şirketleri buluşturacak bu proje için çalışmalara hız verdi. Bu konuda dünyadaki en iyi örneklerin peşine düşen İZTO heyeti, Almanya’nın yenilikçilik merkezi Berlin’den heybesi pek çok fikirle dolu ve heyecanlı döndü.

17.08.2018 - Turizm Yazar ve Gazetecilerini Ağırladık

DÜNYA Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) ile Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu’nun (ATURJET) İzmir’de düzenlediği FIJET Akademi’nin sertifika töreni ve gala yemeği Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

17.08.2018 - O acı hala taze

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden 17 Ağustos depreminin 19’uncu yıldönümü Odamızda unutulmadı; 71. Mühendislik Meslek Komitesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Proje Üreten Mühendis ve Mimarlar Derneği işbirliği ile “Anma ve Farkındalık” sergisi düzenlendi.

16.08.2018 - Yeni “emlak yönetmeliği” masaya yatırıldı

GÜNCEL ekonomik gelişmeleri olduğu kadar yasa ve yönetmelikleri de yakından takip ederek üyelerini bilgilendiren İzmir Ticaret Odası (İZTO), 5 Haziran 2018 tarihinde yayınlanan taşınmaz ticareti hakkındaki yönetmeliği de uzmanlarıyla masaya yatırdı.

10.08.2018 - İzto'dan Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü için Dev Organizasyon

Balıkçılık ve su ürünleri sektörünün geleceğine yön verecek strateji ve politikaları belirlemek için sektörün tüm paydaşlarının bir araya geldiği “Balıkçılık ve Su Ürünleri Çalıştayı”, İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

06.08.2018 - “İzmir’in de Silikon Vadisi olabilir”

İzmir’de silikon vadisi benzeri bir yapının kurulabilmesi için güçlü şirketleri İzmir’e getirilmesi gerektiğini vurgulayan Eczacıbaşı Holding ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül İldeniz, “İzmir’de üniversitelerimiz, teknoloji departmanlarımız var. Güçlü şirketleri de bu kente çektiğimizde nitelikli insan kaynağı ve hocalarımızla orta vadede İzmir’in de bir Silikon Vadisi olabilir” dedi.

04.08.2018 - İzmir iş dünyasının projeleri listeye girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 Günlük İcraat Programı’nı değerlendiren İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Çin ile her alanda işbirliğinin arttırılmasından tarım ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulacak olmasına; KOBİ’lerin e-ticarette daha etkin yer almasından sağlık turizminin geliştirilmesine kadar pek çok alanda İzmir iş dünyasının dile getirdiği konuları Cumhurbaşkanımızın 400 projesi içinde görmek bizi mutlu etti” dedi.

26.07.2018 - İZTO Başkanı Özgener: Mali disiplinin sürdürülebilirliği yaşamsal önemdedir

MERKEZ Bankası Temmuz Ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı’ndan piyasaların beklentilerinin aksine faiz oranlarının yüzde 17,75’te sabit tutulması yönünde çıkan kararı değerlendiren İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, istikrar ve mali disiplin vurgusu yaptı.